ElliptiGO

Het laatste half jaar heb ik wat veel langs de kant gestaan. Augustus en september door een ontsteking aan de voet en in december door een slijmbeursontsteking aan de rechter hiel.

Alternatief trainen dan maar! Dat deed/doe ik ook!

  • zwemmen: leuk, maar na 4 weken had ik genoeg water gezien.
  • aquajoggen: pas! 🙂
  • mountainbiken en de koersfiets: zalig om de natuur te ontdekken, maar je moet lang trainen om effectief “getraind” te hebben.
  • indoor crosstrainer: efficiënter dan de rest, maar binnen…zo saai!

Een loper wil lopen…Lopen in de natuur, in het zonnetje, door weer en wind, goed of slecht weer…

Sommige mensen zullen enkele detailfoto’s gezien hebben op mijn Facebook of instagram.

Wel,…door Runningcenter Leuven kwam ik in contact met een ElliptiGO. Dit is eigenlijk een indoor crosstrainer, op wielen! Dus efficiënt trainen, met een beweging die dicht bij het lopen aanleunt én nog is buiten?!

Na enkele weken testen was ik eigenlijk verkocht. Ik ben blessuregevoelig. Ik lig er nooit uit met een zware blessure, dus ik kan blijven sporten. Alleen lopen lukt niet altijd… Dan is de elliptiGO echt wel een alternatief!

logo

Ik ben dan ook snel in contact gekomen met Elliptigo België. Ik wou zelf ééntje om dagelijks te kunnen trainen. Een paar dagen later, stond er eentje voor mijn deur. Bedankt Hendrik Maes voor de snelle service! Het is een stevige investering, dat wel. Maar vergelijk de prijzen met een goeie MTB of koersfiets. Als je dit bijna dagelijks gebruikt, dan is dit voor mij een goeie investering!

Momenteel train ik er 6 op 7 dagen mee. Dit zijn trainingen tussen 30 minuten en 2 uur. Door dat je recht staat, en meer spieren moet gebruiken, gaat de hartslag veel sneller de hoogte in. Je voelt na 1 uur dat je echt getraind hebt. Ik zal dit blijven combineren met de looptrainingen die ik hopelijk dit weekend kan hervaten. Ik ben dan ook benieuwd wat de toekomst brengt. Ik hou jullie op de hoogte :-).

(meer info over de ElliptiGO: Website)


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *