BK Wachtebeke – Evaluatie winterseizoen

In oktober en november kon ik de winter goed starten dit jaar. Met een 3e plek met team DCLA en een goede eerste lange cross in Mol, keek ik fel uit naar het verdere verloop van de winter. Midden november werd ik ziek, Roeselare was zwak. Daarna 3 weken goed getraind en eind december in Dilsen-Stokkem een eerste overwinning kunnen behalen, weliswaar met minder positieve gevolgen: hiel helemaal kapot gelopen en weer een dikke week langs de kant. Net op tijd toch wat kunnen trainen met het oog op de ECCC (1februari), en daar liep ik dan weer een bemoedigende wedstrijd met het oog op wat komen moest. Maar de crosscup van Rotselaar werd een opgave door…jawel ziekte. Daarna probeerde ik me zo goed mogelijk nog voor te bereiden op het Belgisch, maar ook 4 dagen voor het BK werd ik ziek. Wat extra rust bracht me zondag toch aan de start.

Het Belgisch kampioenschap dan. Na een rustige start voelde ik me vrij goed, en schoof ik stelselmatig op. Ik sloot aan bij een groepje van enkele jongens van OEH. Voor het ploegenklassement zouden zij wel eens de bovenhand kunnen nemen (met Kimeli en De Bock als speerpunten). Dries, Jesse, Michel en Laurens schoven verder op naar voren, ikzelf hield me rustig en bleef gecontroleerd lopen. Halverwege nam ik meer initiatief, en kon ik samenwerken met Michel ( die wat terugviel door een minder moment) om in het laatste deel van de wedstrijd nog enkele atleten in te halen. De laatste ronde liep hij nog van mij weg, en werd ik 16e. Tevreden met het resultaat, gezien de omstandigheden. Voor het clubklassement ( en dus selectie voor het Europees kampioenschap veldlopen voor clubs) was het bijzonder spannend. OEH en DCLA haalden even veel punten. Blijkbaar geeft dan de 4e man per club de doorslag en zou DCLA het laken naar zich toe trekken. Ik hoop dat ze dit snel officieel kenbaar maken!

Conclusie deze winter? Geen winter gehad…4 keer “pieken” was bij mij 4 keer ziek/langs de kant staan. Binnenkort start mijn geliefkoosde seizoen, track & field! De piste op en vlammen. Dat gaan we doen in 2015.

RPXD0258


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *