9e team van Europa

Vrijdagochtend vertrok team DCLA Leuven naar Guadalajara, voor het Europees kampioenschap veldlopen voor clubs. Zaterdag konden we het parcours even langs de zijkant bekijken (klik hier).  Een snel maar zeer selectief parcours met veel korte hellingen. Het woordje “snel” klinkt als muziek in mijn oren, dus ik had er wel zin in. Rusten, eten en loslopen was de boodschap. Het “spaans” eten en het later eten deed me minder goed. De maag en de darmen waren wat minder in vorm.

Dit was wedstrijd waar ik zeer lang naar uit keek, en echt een doel van wou maken. De voorbereidingen naar deze wedstrijd toe waren helaas minder dan gepland (wat ziektekiemen en vooral mijn hielblessure).

Zondag, D-day. Opstaan, met de ploeg ontbijten en klaar maken voor de wedstrijd. Samen met nog andere ploegen werden we opgehaald door de bus, die ons naar het parcours bracht. De weersomstandigheden waren vrij zonnig, maar wel een koude, strakke wind. Mentaal en fysiek opwarmen voor de wedstrijd, enkele versnellingen doen en dan met de ploeg naar de Callroom. Spikes aan, wedstrijdtruitje aan en daar stonden we dan met ons 6’en. Jesse en Dries op kop in box 9, Ik en Michel er achter, Laurens en Jan op de 3e rij. Elkaar nog één keer oppeppen, voor het startschot ging. Mijn start was vrij goed, kon snel mijn plaatsje innemen en in een groepje de eerste rondes afwerken. Stelselmatig kon ik enkele plaatsjes opschuiven. Alles voelde goed aan, behalve mijn darmen… Jesse stoof naar voren, Dries en Michel kregen het wat lastig en daar achter kwam ik steeds dichter en dichter. Halverwege stak ik een groepje voorbij met Michel, en kon ik de focus leggen om het volgende groepje waar Dries net voor liep. Na 6 van de 7 rondjes constant in het rood gaan was bij mij het beste er wat vanaf. De darmen deden verschrikkelijk lastig, moest enkele plaatsjes inleveren. Helemaal leeg kwam ik als 49e over de meet. Laurens kon nog sterk eindigen en ook Jan deed het voortreffelijk.

Na de finish was ik tevreden omdat het resultaat een pak beter was dan vorige week, maar ook ontgoocheld dat ik niet zonder maagproblemen heb kunnen lopen. Maar dat is praat achterhaf. Uiteindelijke werd het team 9e van de 19 teams. Een bevredigend resultaat. Een unieke ervaring die ze me niet meer afnemen. Binnen 6 weken zullen we er alles aan doen om op het Belgisch kampioenschap het teamklassement te winnen en ons zo te plaatsten voor het EK van volgend jaar!

 Resultaten

9

DC Leuven A (BEL)

157

24

STROOBANTS Jesse

32:11

17

22

BASEMANS Dries

32:50

37

25

VAN ASSCHE Lukas

33:18

49

26

VANDERLINDEN Laurens

33:35

54

23

BASEMANS Michel

33:56

57

27

WERA Jan

35:06

77

 http://www.eccc-crosscountry-guadalajara2015.es/web/index.php/results/senior-men-result

 Uitzending

Video uitzending wedstrijd (vanaf minuut 149)

Samenvatting

Sfeerbeelden

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *