Trainer in de kijker: Wim, BEDANKT!

Toen ik de overstap maakte naar het hoger onderwijs in Leuven, heb ik snel de keuze gemaakt om in Leuven te trainen onder Wim Wouters. En tot op heden heb ik daar geen moment spijt van gehad. In het begin trok ik veel op met Koen Vandermarliere, Pieter Devolder, Sandra Schenkel, Hanna Vandenbussche, Wouter Huybens, Steffen Fieuws, Maarten Vanierschot en natuurlijk ook Jesse Stroobants (ik zal er zeker nog een paar vergeten!).

Als 18-19 jarige was dat slikken om met deze atleten mee te trainen. Gaandeweg vond ik zelf mijn plaats in de groep. Nu dat Jesse blessurevrij blijft, Dries en Michel Basemans, Joren Gordts, Jan Wera en mijn vriendin Tine bij de groep zijn gekomen, hebben we de laatste jaren ons al enorm geamuseerd, steeds met Wim naast onze zijde. En de resultaten waren verre van slecht. 13.59 op 5km, 7e tijd in België.(Dit jaar gaan we zeker sneller!). Wim bekijkt ieder atleet als individu, en de groepssfeer helpt om een mindere wedstrijd te relativeren.

Zelf heb ik nog steeds ambities om verder te groeien op sportief vlak, en daar zal Wim een groot deel van uitmaken. Uiteraard moet de atleet zelf nog steeds de arbeid verrichten en er in geloven. Laat ons zeggen dat Wim de bouwmeester is, de adviseur en het brein achter de atleet in mezelf.

Een welgemeende BEDANKT is het minste wat ik kan doen.

Het artikel kan je hieronder bekijken:

De trainers staan bijna altijd in de schaduw van de atleet. “Niet meer dan normaal”, stellen ze, maar ook zij verdienen de gepaste waardering en aandacht. In 2015 wil Atletieknieuws hier werk van maken, te beginnen met 4 afstandstrainers. Wim Wouters uit Leuven bijt de spits af… Lees meer hier!

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *